Routern och septeren möttes på dubbelskivan. Målet är klart – vägen till Rio

Ta ställningen i den representativa dubbla kjolen, inte bara det. Men de vann sina platser på de inhemska ljus i Racice – för Ondřej Synek Plocek slutade andra och tredje Jirka.

Tredje plats David Jirka var möjligt för någon att överraska – en infödd i Jindrichuv Hradec, som går in i sitt femtonde säsong i elitidrott klart överträffat en serie mycket yngre Roddare

George: Mina baser är någon annanstans

” Double Sculls med Michael, började jag tänka på hösten, när vi var med killarna från mästerskapet-par världen slutade i finalen C.Jag var missnöjd, mina odds är på andra håll “, säger Jirka, den sista roddmedlemmen i Atenparet och deltagare i flera världsfinaler. “Den avgörande men de var ljus, andra och tredje plats, vi tydligt höra om Dbl.”

När lamporna började anlända. “Vi tränar bara i två veckor på dubbeldelen, men vi gör framsteg. När sveslujeme mer, kan vi visa på augusti VM i Frankrike – Jag tror att minst framsteg elfte plats och vi kommer att gå OS i Rio utsläpp “, hoppas Plocek

Deras gemensam utbildning men hade en krok.. Plocek skrev tidigt skolavlidare till byggbranschen i Dusni Street i Prag tidigt i eftermiddag.Det var vad han gjorde innan, efter den individuella planen som han inte ville ha. “Men David är kollegial och anpassningsbar. Och kanske jag behärskar även examen, tre veckor senare jag väntar fortfarande en muntlig tentamen, “nickade en begåvad roddare från Moravian Empire.

Det faktum att vi aldrig satt ihop i ett fartyg är ganska rörliga. Och vi kommer att förbättra – jag tror att vi kan få vår tid i fem sekunder i VM, “beräknar Jirka.

coach lov

Erfarna štírek Rutin användare och turbulent, sålunda verkande nyligen bemanning deras tränare Michal Vabrouška , som förbereder dem i Prags Dukla.

“David är en tuff man som aldrig kommer att ge upp och de flesta bristerna kommer att lösas med hjälp av våld.Och Michal? Utåtverkande obetydligt och inkonsekvent, men det går för det och är villigt att offra allt för framgång, säger Vabroušek.

Problemet med åldersskillnad ser inte roddarna. “Vad är tolv år? Ännu viktigare, inte en på vattnet lämnar ett enda skott, de är konkurrenskraftiga och fast beslutna att skrapa. Och de tror båda på detta besättning, vilket också är viktigt, säger coachen.

Och hur ser en ruttare en annan? “Michal är en speciell typ. Han utför inte mycket på träning, kanske i gymmet, men han gör alltid så snabbt i loppet. Åtminstone på skiff har det alltid varit så, och jag hoppas att det kommer att ta det med dubbla skiffen.Men det är sant att en sådan partner, drömde jag kanske – kanske vi kommer att gå bra “, hoppas veslovod besättning George.

The Crucible Bled

“Jag var nöjd när vi satt i samma båt” medger Plocek. “David är äldre, mer erfaren, jag kan lära mig mycket av honom. En rodd som delar, på mars träningsläger i Italien på min skiff upprepade gånger besegrade “, tillägger han.

Den första riktiga testet väntar nybyggda Double Sculls helgen vid sjön Bled, Slovenien, där han kommer att ta öppnandet regattan i VM – För närvarande finns alltför stor flotta av fartyg utom tjeckiska Roddare son.

“Nu kan jag inte berätta hur vi kan, men vi vill inte misslyckas.Det kommer dock att bli svårt, för i Bledu kommer det att finnas alla de kraftfulla dubbla skidorna med kroatiska världsmästare. Tyskarna kommer till exempel med fyra dubbla hopp, eftersom de har tagit regatta som en intern kvalifikation för säsongen. De kommer att bli brutala raser, “förväntade Jirka före onsdag morgon.

“Men det finns inget att vänta på. De andra besättningarna sitter mestadels i flera årstider, men du är en skicklig kille. Och i slutet av maj kommer de europeiska medaljerna att hållas i Poznan, säger coach Vabroušek.