Troju hade erövrat Premier, har nu henne på skeppet. Kommer Hradilek till Rio?

Förra säsongen hade han problem med hans axel och cervical ryggrad. “Men nu är det bra, allt håller,” säger han.

Det är därför, efter två år, han kan omdirigera till nomineringskämpar igen. Han har behärskat det sex gånger, men han förväntar sig inte något ljus. Vid Londons VM i september kommer bara två kajakare att komma dit. Säkerhet är dubbelt EM George Prskavec annars utom Hradilek efter nominering längta ännu mer: förra årets tvåa i EM Vít Přindiš, Andrew Tunka Zdeněk Ornst…

“Många bra passform är för Lubos Hilgert, “Påminner Hradilek. “Jag vet inte hur fysiskt jag är. Det kan hända att det här året inte kommer att lyckas. Jag tar det som en fördel att försöka stressa. Om jag kunde ta lektioner från den.Men jag är övertygad om att det kommer att bli bra. ”

Den lärdom? Ja, året om att ta ännu hårdare kajak kampen om OS i Rio kommer att kunna eftersom endast en av dem. Även Hradilek nyligen hävdade att så länge inte ens tänka på onsdag men medgav: “Alla ser det. Vi har alla ett socialt nätverk, där det krossar just nu. ”

Mycket närmare men september VM i London Hradílková favoritkanal, för det var där för tre år sedan lyste på OS med silver. I år deltog där igen en del av vinterträning. “Jag har älskat spåret. Det är en vild kanal, tung, så passa mig mer.Med många cylindrar kan du verkligen bli av med det, säger han.

Han har också varit på väg mot Förenade Arabemiraten, Nya Zeeland eller Australien. “Även om jag inte gjorde det alls. Vi var bara sju, vi var tvungna att betala för träningen, det var nästan en dollar i minuten. Efter en vecka var jag tvungen att lämna. ”

Likväl har han lovat de senaste månaderna. Och han kan inte vänta med att återanpassa sitt nya skepp. Som med Hradilkas hjälm finns det också antika motiv på den. “Adam Blaha, som gjorde min hjälmdesign med Poseidon, har nu förberett en fri fortsättning – det finns en trojansk häst och en strid mot Troy.” Varför är det?Inu är Troja av stor betydelse för Hradilka.

Så, inte en mytisk mytisk stad, men det nuvarande Pragkvarteret. “Jag bor där, jag växte upp på kanalen och för två år sedan tog jag Troy”, sa Hradilek. “Jag berättade för Adam den grundläggande anledningen till att det fanns en kamp. Och han har gjort det till perfektion. ”

Var kom han till detta skepp?