Domenech försökte i sin 2012-bok förklara

Det var en skandal, men Lion var inte rädd för att betala 22 miljoner euro för mittfältaren. Oj, den här gången ingen återkommande – Gourcuff kunde inte återfå sin form, och publiken glömde snabbt den hype som blåses upp omkring honom. År 2015 återvände han till Rennes, där han spelade endast 49 gånger under tre årstider. Nu är han 32, och på sommaren flyttade Gourcuff till Dijon, där han ännu inte har spelat en enda full match. Och i nästa omgångar kommer inte att spela, för på lördagens kamp med “Lille” skadade hans höft.

Domenech försökte i sin 2012-bok förklara vad som hände med Gurcuff vid det mästerskapet: “Ribery ogillar Gourcuff. På tröskeln till den uruguayanska konfrontationen sa jag till Gourcuff: du har nycklarna till matchen. Allt på dig. Och det var inget värre än vad Ribery såg ut då. Kanske jag överdriver, men i hans ögon läste han hat, förakt och avund. ”

Inte Riberys ögon förstörde en lovande karriär, men vem vet vad “framtiden Zidane” skulle ha uppnått, börjar han spela på den nivån i laget tystare.

Styrelsen i Spartak Moskva, efter två år av framgångsrikt samarbete, bröt upp med den bästa tränaren i röd-och-vitens moderna historia. Massimo Carrera – mannen som återvände stolthet i klubben till alla fans, vann det ryska mästerskapet och Super Bowl i landet. Hur hände det sig att tre nederlag i rad i den nya säsongen, i konflikter med den “gamla vakt” som leddes av Glushakov och försäljningen av Quincy Promes ledde till att denna era av hård och ärlig italiensk slutade tyvärr?

Kommer du ihåg hur allt började

För “Spartacus” var det en period av fruktansvärd oro. Championship Muscovites ledd av Dmitry Alenichev lyckades bara sluta på femte plats. Detta gav rätt att delta i Europas förbunds kvalifikation.