Efter en tvåårig affärsresa återvände en infödd

“Gourcuff är inte smart när det gäller självkontroll. När han lekte med oss ​​ville han inte bli en del av laget. ”

Efter en tvåårig affärsresa återvände en infödd i Bretagne till sitt hemland – men inte som ett misslyckande, men var helt säker på att berömmelse väntar på honom här, i hemlandet Platini och Canton.

Den nya klubben är fortfarande en ung spelare blev “Bordeaux”, som allvarligt räknade med hjälp av den framtida stjärnan. Yoann Gourcuff skulle vara registrerad bakom framåt Marouane Chamakh och Fernando Cavenaghi. Bakom honom – betongskydd mot Alu Diarra och Fernando.

Laget förlorade inte – kombinationen av fotbollsspelare visade sig vara mycket framgångsrik, och Bordeaux hotade allvarligt championstiteln.

Ny Zizou

Men klubbens framgång är bara en halv bild. Den 11 augusti 2008 försökte mittfältaren för första gången på en t-shirt från landslaget och ersatte i ett godståg med Sverige. Två månader senare förklarade han sig allvarligt och gjorde ett avlägset undre mål mot Rumäniens portar. Någon drömmer om en sådan debutboll. Då började en blyg viskning: vem är det? Eller kanske är han den nya kungen?

I Bordeaux var formen stabil: laget trodde på honom och han betalade med mål och passerar: 12 mål och 11 assisterar. För första gången på 10 år firade Bordeaux en seger i ligan. Och alla var redan säkra: det är ingen slump.

Det bästa ögonblicket för den här kampanjen var en otroligt otroligt solo passera genom PSG och det efterföljande målet. 4: 0 på tavlan sa: glöm Zinedine.

“Detta mål är inte en olycka. Jag blev sjuk när Zidane lämnade, men Gurcuffs spel läkte mig, säger världsmästare Christophe Dugarry.