Karaktär Golovin

I belgiska landslaget var Henri mer respekterad, ett exempel att följa. Det är uppenbart att 90 procent av coachingarbetet utförde Martinez. Thierry är en motivator och förebild, men inte ännu en framgångsrik coach.

Den tredje viktiga punkten – Belgien vid VM kan gå till den nakna klassen, ha en otrolig komposition, en av världens bästa. I Monaco får Henri killar med stor potential, men bara en stjärna inför Falcao, och han kommer redan från mässan och kan betraktas som den bästa artisten endast på League 1-nivå.

Karaktär Golovin

Det är känt att Sasha inte är själen i företaget, en stängd person, och han känner inte heller språket. Vice presidenten i Monaco, Vadim Vasilyev, omedelbart efter överföringen bad om att inte sätta press på ryska – den första säsongen att anpassa sig. Det verkar som om nu förändras situationen. För Henri Golovin – en av de dyraste nykomlingarna i klubbens historia, som borde ge resultatet här och nu utan ursäkter. Eden Hazard sa att Henri är en av de mest krävande specialisterna som han träffade under sin karriär. Att fråga de bästa spelarna så att de inte slappnar av är en annan historia än från en grön nykomling som förväntat att spendera den första säsongen i ett försöksläge.

Konkurrens och tryck

Golovin i Ligue 1 medan det klart inte matchar prislappen på 30 miljoner euro. Efterfrågan från honom är mycket högre än från 18-åriga franska killar, som nu spelar på ungefär samma nivå som Golovin. Vem skulle Henry föredra i denna situation? Valet är helt klart inte för Alexander. Frågan är inte nationalitet eller någon fördom Thierry. Det är bara logiskt att den nya tränaren kommer att hitta ett gemensamt språk med den lokala ungdommen, med tanke på att han själv var på plats – den yngre utvecklades i Monaco-systemet. Golovin för honom är en annan värld, mystisk, kall och stängd.