Massimo Carrera kom utan mycket patos och fanfare

Massimo Carrera kom utan mycket patos och fanfare. Han arbetade som assistent till den berömda Antonio Conte i italienska landslaget för Euro 2016. Sedan har “Suadra Azzurri” uppnått ett imponerande resultat. Med en genomsnittlig komposition lyckades de slå den mäktiga Spanien och bara i straffspelet slog det tyska laget Joachim Loew och lämnade ett mycket trevligt intryck av spelet och resultatet. Antonio Conte flyttade omedelbart till London för att arbeta med Chelsea, och den italienska tränaren Red-and-White Gianluca Riommi rekommenderade Carrera.

Under den årstiden 2016/2017 var Dmitry Alenichevs angelägenheter inte värsta. Han började vinna i början av säsongen, i mästerskapet “Spartak” såg inte så dåligt ut, men saknade fortfarande mycket. Ett stort slag för klubbpresidenten Leonid Fedun var en skamlig avgång från Cypern AEK i kvalifikationen. Sedan var Massimo i klubbens rota. Han var en man som tillbringade hela sin karriär bakom Conte och långt ifrån huvudtränaren. För två år sedan fick Europas fotboll veta vilka Massimo Carrera var. En generös karismatisk man som visste hur man klär sig på italienska, med en nål, visste hur man skulle hantera journalister. Självklart höll Massimo största framgång inuti klubben – han förenade laget, inspirerade nya idéer i det, ackumulerade under arbetstiden i Italien och befriades.

Varför Carreras avgång är en smärta i hjärtat av Spartak fans

För Spartak var det en ofattbar inre återfödelse. Allt fungerade som en klocka. Seger för seger, ledare avslöjade. De var vackra. Säsong 2016/2017 är inte bara den första trofén i Leonid Feduns era (det var ett mirakel från Carrera som gjorde det möjligt för presidenten att bli av med det offensiva smeknamnet “noltrofeich”), men viktigast är det verkligen uppriktigheten som den röda och vita blev mästare. De kämpade till slutet, drog ut matcherna i sista minuten. Denis Glushakov – kapten i laget, i allmänhet, “begravning”. Trots allt straffade han bara sina rivaler med sina kraftfulla slag från straffområdet. Det året var en saga, fantasi, ett mirakel som bara kommer för de mest övertygade och ståndaktiga. Detta är gruppens enhet och fansen efter den slutliga visselpipan i matchen med “Akhmat”, som förklarade “Spartak” Rysslands mästare.