NHL kommer till Europa nästa säsong! Vilka fyra lag kommer att anlända?

Även i nästa säsong kommer hockey fans att se NHL matcher som hålls i Europa. Lag Edmonton och New Jersey kommer att spela sitt öppnings duell år 2018/19 6 oktober i Hall Scandinavium i Göteborg, Sverige. Andra “europeiska” matcher kommer att vara Florida och Winnipeg den 1 november och 2 på Hartwall Arena i Helsingfors. Alla tre matcherna är en del av NHL Global Series, som körs för det andra året.

“Det är en otrolig upplevelse, inte bara för vårt team, men också den finska publiken”, säger finska anfallaren Winnipeg Patrick Laine. “De flesta av (finnarna) är inte sett NHL matchen live, så nu har de ett perfekt tillfälle att se de bästa spelarna i världen. Det kommer att bli orealistiska “, ser Laine fram emot en kamp med landsmannen Aleksandr Barkov från Florida i den finska huvudstaden. Jets och Panthers tar hand om femte och sjätte matcherna i Finland; som tidigare i Helsingfors.

Det har funnits 22 NHL-basisspel i Europa, de två sista har varit två dueller som kör mellan Ottawa och Colorado i Stockholm. Sverige kommer nu att se den 9: e NHL, men kommer premiär på Göteborgs plats.

Tjeckien har värd fyra NHL-matcher. Under 2008 ägde två matcher i Prag mellan NY Rangers och Tampou Bay, två år senare, två Boston och Phoenix matcher.

Devils schweiziska ledare förra årets NHL utkast Nico Hischierem passera i månadsskiftet september och oktober träningsläger i Europa, då styrelsen den 1 oktober i den förberedande match mot Schweiz i Bern. I Köln, hemstaden Oilers stjärnan Leona Draisaitla igen den 3 oktober Edmonton krockar med ett lokalt team som spelar i den högsta tyska konkurrens.

“Denna förberedelsematch kommer att locka mycket uppmärksamhet. Köln är en idrottsstad, fans gillar inte bara fotboll men stöder alla sina sporter. Det är en extraordinär händelse för mig att spela mot Köln. Dessutom coachade han min pappa kommer att bli riktigt kul att spela mot dem “, säger Leon Draisaitl sin far Peter, som tidigare ledde den tjeckiska Budějovice, Hradec Králové och Pardubice.