Ny coach för kära nybörjare

Thierry Henry är huvudtränare i Monaco, ett nytt liv bör börja för Monegasques. Långt från det faktum att Alexander Golovin blir den centrala figuren i laget. Den unga rysken gick fel efter övergången från CSKA: skada, kris i det nya laget, en plats i nedrymmet och nu också en byte av tränare. Vi reflekterar över hur utnämningen av Henri kan påverka den ryska mittfältaren.

Ny coach för kära nybörjare – alltid dåligt

Alexander gick till Monaco med en specifik uppgift – att utveckla sin talang, spela ledande roller i den andra franska toppklubben. Leonardo Zhardim är en av de bästa specialisterna i Europa för utveckling av unga spelare. Han blåste förbi stjärnan gjuten av Monegasques ledd av Mbappa och Fabinho, inte tillåta laget att falla i avgrunden förra säsongen, och misslyckandet i det nuvarande mästerskapet är mestadels inte hans fel. Alla ledare såldes, och i gengäld gav de tränaren alltför mycket råmaterial till toppnivå, även i Frankrike. Sammansättningen av “Monaco” i Ligue 1 är nu i bästa fall den fjärde, men det är, om alla spelare agerar högst och det är inte nära.

Därför är jag säker på att hundra procent – i en sådan “Monaco”, som nu skulle Sasha inte ha gått. Till en tränare utan erfarenhet, ett lag i en äcklig form och oklara framtidsutsikter.

Henri har ingen arbetserfarenhet.

Thierry Henry, före hans utnämning till Monaco, arbetade bara som assistent Roberto Martinez i belgiska laget och Sky Sports-expert. Belgien höll den bästa världscupen i sin historia, men är Henri meriter i det? För det första är klubben i konstant spänning väldigt annorlunda än vad som gäller för utbildning av landslag och för det andra att vara assistent till titeln Martinez och hjälpa unga med råd är en helt annan historia än att bygga ett lag från början.