Otvivlande fans var glada att observera framkomsten

För världscupen 2010 har den 23-åriga Gourcuff redan säkert registrerats som en del av “tricolor”. Han deltog i nästan alla kvalificerade spel.

Otvivlande fans var glada att observera framkomsten av en ny legend, men journalister rapporterade att problem var att brygga i samlingens läger. Vid den tiden blev coach Raymond Domenech ständigt fallande offer för kritik – fiasko av Euro 2008 var aldrig förlåtit för honom. När han bestämde sig för att inte ta på VM Vieira var många bortsett från sig själv.

Din eller någon annans?

Och ändå var alla inspirerade och hoppades att se hur den talentfulla trio som bestod av Sydney Govou, Frank Ribery och Nicolas Anelka skulle spela. Tyvärr, i stället för en triumferande retur, såg publiken ett annat hopp i hoppet.

Med Uruguay kvar tiofalt, Frankrike spelade 0-0, med Gurcuff kallas huvudfelet. Inte för att han var dålig, men för att Ribery och Anelka, som var arg på sin partner utanför fotbollsplanen, vägrade helt och hållet att skicka bollen till honom. Den skandalösa inkompetensen ledde till ett ännu mer orättvist beslut: i stället för disciplinära straff av två upprorister fick Gourcuff en reprimand, som inte längre gick in i andra matchen, som förlorades av Mexiko med en poäng på 2: 0. Domenechs beslut att lämna sidan med Anelka visade sig vara dödligt: ​​efter att tränaren skällde angriparen under pausen var den här mentorns vän en “stinkande tikarson” och skickades hem.

Och i ögonen – hat. Yoann Gourcuff – en man som i fem minuter ersatte franska Zidane

Som ett resultat, fransmännen, som bara lät dem rebellera, förenade mot tränaren, och lugnade sig först efter brådskande förhandlingar. Anelka utvisades, och Gourcuff återvände till den sista gruppen matchen mot Sydafrika. Resultatet? Röd i 25: e minuten.

Och igen förnedring för Frankrike. Som ett resultat spelade Gourcuff bara ett par gånger för Les Bleus, sista gången – 2013.