Utan pengar, utan hopp, utan vänner

Någon som visste Ricksen-fotbollsspelare, inte förvånad över hans militäritet och ovillighet att överge. På fältet var han en fighter, vad man ska leta efter – och bortom gränserna kan man inte kalla honom mjuk. I “Moral” – hans självbiografier utan skärningar – erkänner han att han ville leva fullt ut och hänga ut varje dag. ” Boken skrevs kort före diagnosen. Han levde starkt, spenderade pengar utan bakåtgående tankar och i sina egna ord “överdoserade med alkohol, droger och tjejer”.

Utan pengar, utan hopp, utan vänner. Ex-mittfältare av Zenith och Rangers Fernando Ricksen talar om slaget med den dödliga sjukdomen

Ursprungligen rätt tillbaka var han en av de mest framträdande aktörerna i Nederländerna. Med Rangers tog han sju troféer, och med Zenith – fyra. Hans våldsamma karriär förhindrade sin karriär i landslaget – till exempel incidenten i Minsk 2003, när han efter att ha besegrat det vitryska laget hade blivit full och slog ut två dörrar på ett hotell. Faktum är att han glömde rummet där han placerades, och för det första av misstag slog han ut Rud van Nistelroys dörr. Han lyckades ta den nationella bussen, men spelade inte mer i orangefärger.

Detta är en av de många “alkoholiska” berättelserna om hans stormiga ungdom. Det är lätt att förstå varför, under presentationen av boken på holländsk television, många ansåg sitt slurrade tal som ett resultat av berusning. Då hindrade han inte i oktober 2013 sig själv och berättade vad som hade hänt.
Moment kommer ihåg Vincent de Vries – en nära vän och en ghostwriter. Han var då en av åskådarna: “De första tio sekunderna av Twitter var fyllda av arga tal:” Titta på skiten, igen, sprit! “Och efter hans ord om sjukdomen förändrades allting omedelbart och han blev hjälte. Det var årets höjdpunkt på tv. ”

Riksen anser inte att han är en förebild och tror att allmänhetens inställning till honom praktiskt taget inte har förändrats: “Då trodde alla att jag bara var galen. Nu är jag arg med motor neuron sjukdom. “